1. Sākums Brother
  2. Par Brother
  3. Brother jaunumi
  4. 2023
  5. Brother sasniedz pasaules mērogā nozīmīgu atkārtotās pārstrādes mērķi

Brother sasniedz pasaules mērogā nozīmīgu atkārtotās pārstrādes mērķi

 

Brother atjaunotās toneru kasetnes ir atzītas par vienām no videi draudzīgākajām Eiropā. Tām ir piešķirts Zilā eņģeļa ("Blue Angel") ekomarķējums DE-UZ 177 (2021). Brother ir pirmaiz uzņēmums pasaulē, kas saņēmis šo sertifikātu.

Drukas un skenēšanas risinājumu eksperts Brother ir sasniedzis vēl vienu ilgtspējīgas darbības atskaites punktu, kļūstot par pirmo ražotāju pasaulē, kam piešķirts pārskatītais Blue Angel DE-UZ 177 sertifikāts, kas tiek iegūts, pamatojoties uz stingriem standartiem, kas izvirzīti videi draudzīgiem produktiem un pakalpojumiem.

Brother ir saņēmis šo sertifikātu, pamatojoties uz virkni neatkarīgu pārbaužu un rūpīgu auditu, kas divu gadu laikā tika veikti uzņēmuma atjaunošanas rūpnīcā Krupinā, Slovākijā. Blue Angel norāda, ka mērķis, piešķirot vides ekomarķējumu atkārtoti atjaunotām tonera un/vai tintes kasetnēm, ir samazināt atkritumu daudzumu un tādējādi sniegt ieguldījumu vides resursu saglabāšanā. Vides marķējums izvirza prasības attiecībā uz izmantotajiem materiāliem, izmantoto krāsu (Brother gadījumā - izmantoto toneru), emisijām iekštelpu gaisā drukāšanas procesa laikā un tonera vai tintes kasetņu veiktspējas rādītājiem. TN-3512 RE tonerim tika piešķirts sertifikāts, pierādot, ka Brother atkārtoti izmanto sastāvdaļas, kas veido vismaz 75 % no produkta svara, var atkārtoti izgatavot katru kasetni tikpat labā kvalitātē kā jaunu un spēj pilnībā izsekot visas sastāvdaļas.

Kreigs Makkubins (Craig McCubbin), Brother Industries UK un Brother globālā atjaunošanas tehnoloģiju centra rīkotājdirektors, teica: "Mēs esam strādājuši kopš 2021. gada, lai sasniegtu šos pārskatītos "Zilā eņģeļa" piešķiršanas kritērijus, kas apliecina mūsu apņemšanos samazināt ietekmi uz vidi un taupīt vides resursus. Kā viens no Eiropas vadošajiem ilgtspējas sertifikātiem tas arī apliecina mūsu progresu šajā jomā un sniedz garantiju mūsu klientiem, ka Brother tonera kasetņu iegāde un atjaunošana ir videi draudzīgs veids, kā drukāt."

"Esam gandarīti piešķirt Brother kā pirmajam oriģināliekārtu ražotājam (OEM) sertifikātu saskaņā ar pārskatītajiem piešķiršanas kritērijiem "Atkārtoti ražotas tonera kasetnes un tintes kasetnes printeriem, kopētājiem un daudzfunkciju ierīcēm (DE-UZ 177, 2021. gada izdevums)". Sarežģītais sertifikācijas process ietver Brother izmantoto materiālu un melnbalto toneru darbspējas īpašību pārbaudi. Tam ir jāatbilst arī zemas emisijas biroja iekārtu prasībām un jāatbilst mūsu stingrajām prasībām attiecībā uz smalko un īpaši smalko daļiņu izdalīšanos drukāšanas laikā," norāda RAL Environment vadītājs Kristofs Ešers-Aijertejs (Christoph Eßer-Ayertey).

Apbalvojums piešķirts laikā, kad printeru ražotāji tiek pakļauti arvien lielākam spiedienam samazināt CO2 emisijas, izejmateriālu radīto atkritumu daudzumu un kopējo ietekmi uz planētu.

"Tas ir lielisks sasniegums, par ko visi Brother darbinieki ir ārkārtīgi lepni," piebilda Kreigs Makkubins. "Tas, ka Brother ir pirmais oriģināliekārtu ražotājs pasaulē, kas saņēmis šo sertifikātu, ir apliecinājums mūsu smagajam darbam un apņēmībai, un tas pierāda, ka Brother toneru atkārtotas ražošanas iespējas neierobežotas.

Turklāt šis sertifikāts pašlaik ir pieprasīts tikai vienam no mūsu izejmateriālu modeļiem. Pateicoties mūsu kasetnēs izmantotajam EcoDesign, mēs spējam atkārtoti pārstrādāt (atjaunot) aptuveni 85 % no visām savāktajām kasetnēm, un 0 % no atgrieztajām izlietotajām, oriģinālajām Brother tonera kasetnēm nonāk izgāztuvēs, jo mūsu ražotnes ir "Zero Waste" akreditētas, kas, ņemot vērā saražoto apjomu, ir milzīgs sasniegums. Mēs arī spējam atkārtoti izmantot vairāk nekā aptuveni 75 % no visu mūsu modeļu svara.

Mēs kā uzņēmums jau 18 gadus esam apņēmušies savākt, pārstrādāt un, kas ir vissvarīgākais, atkārtoti pārstrādāt (atjaunot) izlietotās tonera kasetnes, un varu droši apgalvot, ka neviens cits printeru ražotājs to nedara tādā pašā līmenī kā mēs."

Līdz šim Brother ir atjaunojis gandrīz 40 miljonus oriģinālo Brother tonera kasetņu, un tam ir vērienīgi plāni palielināt šo skaitu, kā arī ieviest papildu atjaunošanas procesus visā savā produktu klāstā.

Kreigs Makkubins piebilda: "Mums ir vērienīgi plāni, un mēs vienmēr cenšamies palielināt savas atjaunošanas iespējas, vienlaikus turpinot nodrošināt, lai nekas nenonāktu izgāztuvēs. Mēs arī esam apņēmušies sadarboties ar saviem klientiem un partneriem, lai izstrādātu jaunus veidus, kā ilgtspējīgi atjaunot vai pārstrādāt mūsu drukas produktu klāstu.

Šī apņemšanās attiecas arī uz mūsu plašāku ilgtspējības darbību un mūsu apņemšanos padarīt mūsu procesus pēc iespējas videi draudzīgākus. Mūsu aprites saistības atspoguļojas mūsu Vides vīzijā 2050, mūsu ambiciozajā mērķī līdz 2030. gadam samazināt CO2 emisijas par 65 %* un līdz 2050. gadam kļūt oglekļa ziņā neitrāliem visās uzņēmējdarbības operācijās, un tas viss ir sertificēts zinātniski pamatotu mērķu (SBTi) iniciatīvā."

Zilā eņģeļa sertificētais TN-3512 RE toneris pašlaik tiek izmantots ekskluzīvos B2B līgumos Eiropā. Ja vēlaties uzzināt vairāk par šo modeli, lūdzu, sazinieties ar mums.

Par DE-UZ 177

Atjaunotas tonera kasetnes un tintes kasetnes printeriem, kopētājiem un daudzfunkciju ierīcēm (DE-UZ 177)

Blue Angel ekomarķēti tonera izejmateriālu modeļi palīdz samazināt atkritumu daudzumu un tādējādi taupīt resursus. Šiem tonera modeļiem ir jāatbilst arī stingrām prasībām attiecībā uz izmantotajiem materiāliem, melnbalto vai krāsaino toneru, kā arī apkalpošanas īpašībām. Papildus, ar Blue Angel ekomarķējumu marķētajiem atjaunotajiem tonera izejmateriālu modeļiem, kas ir pieejami ieinteresētajiem piegādātājiem un lietotājiem, kombinācijā ar zemas emisijas biroja iekārtām saskaņā ar DE-UZ 171 vai DE-UZ 205, jāatbilst stingrām prasībām attiecībā uz smalko un īpaši smalko daļiņu izdalīšanos drukāšanas laikā.

Par Blue Angel

Lai uzzinātu vairāk par ekomarķējumu, apmeklējiet Blue Angel | Vācijas ekomarķējums (blauer-engel.de).


_______________

* 1. un 2. darbības jomas emisijas