1. Sākums Brother
  2. Par Brother
  3. Brother jaunumi
  4. 2023
  5. 2022. gadā Brother Nordic ietaupījis 20 584 kg CO2 | Brother

Brother Nordic A/S partneri un biznesa klienti 2022. gadā ietaupījuši 20 584 kilogramus CO2

 

Drukas un skenēšanas risinājumu eksperts Brother ir sasniedzis nozīmīgu mērķi savā ilgtspējīgas darbības ceļā, 2022. gadā ietaupot 20 584 tonnas CO2, pateicoties toneru atkārtotas pārstrādes programmai Ziemeļvalstīs.

Programmā, kuras ietvaros tiek savāktas izlietotās kasetnes, atgrieztas pārstrādei, lai tiktu atjaunotas un atgrieztas apritē tik pat labā kvalitātē kā jaunas, iesaistījās 343 tirgotāji un biznesa klienti, kas kopumā agrieza 12 459 kasetnes, ietaupot 20 584 tonnas CO2, kas būtu izdalījies, ražojot tādu pašu daudzumu jaunu kasetņu.

Craig McCubbin, Brother Industries UK rīkotājdirektors, Brother globālā atjaunošanas tehnoloģiju centra vadītājs, komentēja, sakot:

"Aprites ekonomika un apņemšanās veicināt ilgtspējību ir daļa no Brother DNS un neatņemama mūsu pamatvērtību sastāvdaļa. Kopš 2004. gada mēs esam ieviesuši tirgū vadošo pārstrādes programmu, lai samazinātu mūsu produktu ietekmi uz vidi. Tas nozīmē, ka Brother ir viena no vecākajām toneru pārstrādes rūpnīcām Eiropā, un visā pasaulē tā ir atjaunojusi vairāk nekā 35 miljonus kasetņu1."

"Pasaules mērogā tas nozīmē, ka mēs katru gadu ietaupām 5 300 tonnas C02 salīdzinājumā ar to, kas nepieciešams pilnīgi jaunu kasetņu ražošanai. Tas ir tikpat liels CO2 ietaupījums, kā katru gadu no autoceļiem noņemot 1 150 automašīnas2. Un, ņemot vērā arī citu izlietoto izejmateriālu savākšanu, šāda mēroga darbībai tas ir milzīgs sasniegums."

Papildus centieniem samazināt emisijas Brother arī izstrādā savas tonera kasetnes, domājot par aprites ekonomiku.

Juan Carot, Brother Industries UK vecākais projektu vadītājs, komentēja:

"Brother tonera kasetnes ir izstrādātas, lai būtu iespējas ilgtspējīgākas. Tās ir izgatavotas no plastmasas, kas nesatur noturīgus organiskos piesārņotājus, tāpēc tās var izmantot atkārtoti. Viss, ko mēs nevaram izmantot atkārtoti, tiek pārstrādāts, tādējādi nodrošinot, ka nekas nenonāk atkritumu izgāztuvēs."

Turklāt Brother pārstrādes rūpnīcām ir piešķirts “Zero Waste”sertifikāts, kas apliecina, ka mūsu darbības rezultātā atkritumu poligonos netiek radīti atkritumi, un no 2021. gada pārstrādes procesi ir oficiāli 100 % oglekļa neitrāli3. Brother uztur augstu kvalitātes un vides standartu līmeni, nodrošinot savu atkārtoti ražoto produktu izturību un veiktspēju.

Ar toneru atjaunošanas programmu uzņēmums atkārtoti apliecina savu apņemšanos sasniegt ANO programmas 2030. gadam Ilgtspējīgas attīstības mērķus (IAM), jo īpaši attiecībā uz atbildīgu ražošanu un patēriņu. Brother turpina strādāt, lai veicinātu ilgtspējīgu attīstību, un plāno līdz 2030. gadam4 samazināt 1. un 2. darbības jomas emisijas par 65 %, salīdzinot ar 2015. finanšu gada līmeni, tādējādi apliecinot savu ilgtermiņa apņemšanos veicināt ilgtspējību un samazināt ietekmi uz vidi.

"Brother ir apņēmies ieņemt vadošo pozīciju drukas nozares ilgtspējas jomā, un mēs turpinām strādāt, lai samazinātu mūsu produktu un pakalpojumu ietekmi uz vidi," saka Henning Elkjær, Brother Nordic A/S pārdošanas direktors Dānijā un Norvēģijā. "Mēs lepojamies ar mūsu pārstrādes programmas panākumiem un turpināsim strādāt pie dažādām iniciatīvām, lai stiprinātu mūsu kā atbildīga, ētiska un ilgtspējīga uzņēmuma lomu."

Klienti var bez maksas atgriezt kasetnes sekojot vienkāršiem soļiem, kas norādīti mūsu mājaslapas otrreizējas pārstrādes sadaļā. Pēc atgriešanas izlietotās Brother oriģinālās kasetnes tiek saņemtas vienā no Brother pārstrādes rūpnīcām Eiropā, kur tiek izvērtēts, vai tās var atkārtoti izmantot vai pārstrādāt. Ja kasetne ir atkārtoti izmantojama, tā tiek iztīrīta un nomainītas nolietotās detaļas, lai tā būtu optimālā stāvoklī, un tā tiek atgriezta tirgū tādā pat kvalitātē kā pavisam jauna kasetne.

Lai iegūtu vairāk informācijas par Brother tirgū vadošo atjaunošanas shēmu, apmeklējiet mūsu mājaslapu!


1 Līdz 2021.finanšu gada noslēgumam

2 Aprēkins balstīts uz vidusmēra transportlīdzekļa emisijām, kas ir 4 600kg (4,6 metriskās tonnas) C02 katru gadu

3 Scope 1 and 2

4 Pamatojoties uz 65% samazinājumu 1. un 2. darbības jomā salīdzinājumā ar 2015. gada līmeni. Vairāk informācijas par Brother Group vides vīziju 2050 var atrast https://global.brother/en/sustainability/eco/vision

Brother market leading recycling scheme