1. Sākums Brother
  2. Par Brother
  3. Brother jaunumi
  4. 2022
  5. Brother Eiropas otrreizējās pārstrādes rūpnīca svin divus nozīmīgus sasniegumus

Brother Eiropas otrreizējās pārstrādes rūpnīca svin divus nozīmīgus sasniegumus

 

Brother tirgū vadošā pārstrādes rūpnīca Slovākijā - viena no pirmajām specializētajām toneru pārstrādes rūpnīcām Eiropā - svin 15 gadu jubileju kopš tās atvēršanas. Tai ir piešķirts arī oglekļa ziņā neitrāla uzņēmuma statuss, un tā ir otrā Brother pārstrādes rūpnīca, kas ieguvusi šo akreditāciju.

Rūpnīca, kas tika uzbūvēta, lai apmierinātu augošo pieprasījumu pēc toneru kasetņu pārstrādes Eiropā, ir lielākā no četrām Brother pārstrādes rūpnīcām. Kopumā tajās katru gadu tiek atkārtoti pārstrādāti vairāk nekā 2,6 miljoni toneru kasetņu, tādējādi katru gadu atkārtoti izmantojot pietiekami daudz atkritumu, lai piepildītu 3 olimpiskos peldbaseinus1.

Dave Lawrence, Brother Industries Slovākijā direktors, komentē:

"Mēs atvērām Brother Industries Slovākijā 2007. gadā, kad toneru atkārtota pārstrāde pasaulē bija tikai sākumstadijā. Mēs bijām viena no pirmajām šāda veida rūpnīcām Eiropā. Kopš tā laika mūsu darbība ir augusi gadu no gada, lai apstrādātu Brother klientu un partneru atgriezto kasetņu apjomu. Līdz šim mēs Slovākijā esam atjaunojuši vairāk nekā 18 miljonus kasetņu, kas liecina par mūsu klientu apņemšanos atbalstīt vides aizsardzību un to, ka viņi tic mūsu ilgtspējas vīzijai."

Slovākijas rūpnīca saņem izlietotas toneru kasetnes, novērtē tās, nomaina nolietotās detaļas un rada atjaunotas kasetnes, kas iziet stingras pārbaudes, lai atbilstu tādai pašai kvalitātei kā jaunas. Tādējādi 80 procenti2 sākotnējā materiāla tiek izmantoti atkārtoti, bet pārējais tiek pārstrādāts un izmantots citu Brother produktu ražošanā.

Šī jubileja tiek atzīmēta arī tāpēc, ka ir apstiprināts, ka ražotne ir oglekļa ziņā neitrāla3. Līdztekus Brother ražotnei Apvienotajā Karalistē (kas 2021. gadā ieguva oglekļa ziņā neitrāla uzņēmuma statusu), tajā tiek īstenots viens no vienīgajiem oglekļa neitrāliem pārstrādes procesiem Eiropā, kas paredz nulles atkritumu nonākšanu poligonos.

Dave Lawrence piebilst:

"Oglekļa ziņā neitrāla statusa iegūšana šādai lielai ražotnei ir nozīmīga, un mēs visi esam ārkārtīgi lepni par to. Mēs ļoti nopietni uztveram savus pienākumus vides aizsardzības jomā un jau tagad īstenojam daudzas iniciatīvas, lai samazinātu mūsu ietekmi uz vidi. Viss, ko mēs nevaram tiešā veidā atkārtoti izmantot, tiek pārstrādāts, tādējādi veicinot slēgta cikla procesu, kurā nekas nenonāk poligonos.

Turklāt lielu daļu enerģijas, kas mums nepieciešama darbībai, iegūstam no saules paneļiem un zemes siltumsūkņa, ko esam uzstādījuši. Šis dabīgais enerģijas avots ir samazinājis mūsu CO2 emisijas par 48 %. Tieši šādi jauninājumi nodrošina, ka mēs nepārtraukti uzlabojamies un radām sev izaicinājumus, lai īstenotu pēc iespējas ilgtspējīgāku pārstrādes procesu."

 

Par Brother

Vairāk nekā 100 inovācijām pildītu gadu laikā Brother ir kļuvis par tādu globālu biznesa risinājumu sniedzēju, kāds tas ir šodien. Uzņēmums, kas 1908. gadā Japānā tika dibināts kā Yasui Sewing Machines Co un vēlāk pārdēvēts par Brother, šobrīd darbojas vairāk nekā 40 pasaules valstīs. Brother ir nepārtraukti pielāgojies, lai attīstītos pastāvīgi mainīgajā tirgū. Sākot ar drukas pārvaldības risinājumiem un beidzot ar printeriem, skeneriem un uzlīmju drukas ierīcēm. Brother produkti un pakalpojumi ir izstrādāti, lai palielinātu efektivitāti, paaugstinātu produktivitāti un veicinātu sadarbību darba vietā.

 
_____

1 Aptuvens aprēķins balstoties uz toneru kasetņu apjomu
2 80% no materiāla svara
3
 Neatkarīga trešās puses sertifikācija, ko veica DNV Business Assurance Italy Srl

Brother rūpnīca Slovākijā