1. Sākums Brother
  2. Par Brother
  3. Brother jaunumi
  4. 2021
  5. Brother pavērsiens otrreizējās pārstrādes jomā

Brother pavērsiens otrreizējās pārstrādes jomā

 

Brother jaunais novatoriskais otrreizējās pārstrādes risinājums samazina jaunas plastmasas izmantošanu visā Eiropā.

Vadošais printeru ražotājs Brother kopš 2004. gada ir ieviesis jauninājumus izlietoto kasetņu savākšanā un ražošanā. Sākotnēji Brother grupa sāka atjaunot un atkārtoti izmantot tonera kasetnēs atrastās izturīgās detaļas.

Izmantojot aprites ekonomikas principus, Brother ir izstrādājis ilgtspējīgas pārstrādes metodes, kas ļauj reģenerēt un pārstrādāt izlietoto toneru kasetņu materiālus, izmantojot tos kā materiālu avotu, lai ražotu jaunas kasetnes.

Šis novatoriskais risinājums atjauno kasetņu ietvarus, ko Brother nespēj pilnībā pārstrādāt. Galvenās detaļas tiek tīrītas un atkārtoti izmantotas, kamēr no ārējiem rāmjiem iegūtā plastmasa ir granulēta un tiek izmantota jaunu izstrādājumu pārveidošanai atbilstoši tādiem pašiem stingriem standartiem kā jaunam materiālam.

Šis jaunais solis nozīmē, ka katra tonera kasetnes daļa, kas tiek atgriezta Velsas un Slovākijas rūpnīcās, tagad tiks vai nu pārražota, vai arī atkārtoti izmantota, samazinot nepieciešamību izmantot jaunu plastmasu. Tas ir daudz ilgtspējīgāks un ētiskāks risinājums.

Juliāns Kūpers (Julian Cooper) – Brother (UK) vides un kvalitātes vadītājs, komentējot notikumu attīstību, teica: “Tas ir milzīgs pavērsiena punkts priekš Brother, un tas būs milzīgs solis uz priekšu mūsu misijā, lai palīdzētu padarīt drukāšanu ilgtspējīgāku un dotu ieguldījumu aprites ekonomikā visā Eiropā.

Pateicoties mūsu materiālu ārkārtīgi augstajai kvalitātei, mēs esam spējuši sasniegt 100% otrreizēji pārstrādātu HIPS materiālu, ievērojot stingrās specifikācijas un visus mehāniskos kritērijus. Tonera kasetnes izveidošana no 100% pārstrādātas plastmasas tādā pašā kvalitātē, kāda ir zīmolam, ir ievērojams sasniegums, un mēs esam ārkārtīgi lepni piedāvāt šo kasetni videi draudzīgām mājām un biznesa lietotājiem, kas vēlas ievērot savas uzņēmjdarbības apkārtējās vides kvotas.”

Viņš piebilst: “Brother grupai ir ļoti vērienīgi CO2 mērķi, un šis ievērojamais sasniegums palīdzēs mums šos mērķus sasniegt agrāk. Mums ir iekšējā nodaļa šī procesa veikšanai, un tas palīdz īstenot šo aprites ekonomikas pieeju, samazinot atkritumu daudzumu un nodrošinot daudzas nākotnes iespējas, lai palielinātu Brother apņemšanās pienākumus attiecībā uz vides jomu.

“Papildus acīmredzamajiem ieguvumiem, kasetņu otrreizējo pārstrādi caur mums atbalsta arī mūsu labdarības partneris Cool Earth. Lai katra tintes un tonera kasetne atgrieztos pie Brother otrreizējai pārstrādei, mēs ziedojam Cool Earth, atbalstot viņu darbu ar lietusmežu kopienām, lai apturētu mežu izciršanu un to ietekmi uz klimata pārmaiņām.”

100% pārstrādātā materiāla izmantošana palielina Brother Zero Waste to Landfill (nulles atkritumu nodošanu poligoniem) vēsti, kā arī veicina ilgtspējīgu aprites ekonomiku un atbalsta Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ilgtspējīgas attīstības mērķus.

Tagad šīs kasetnes visā Eiropā tiek pārdotas kopā ar pilnīgi jaunām precēm.

Brother recycling