1. Sākums Brother
  2. Par Brother
  3. Brother jaunumi
  4. 2023
  5. 10 gadi, kopš atkritumu poligonos nenonāk atkritumi

Brother Industries Ltd (Apvienotā Karaliste) atzīmē desmit gadu jubileju, kopš Eiropas atkritumu poligonos nenonāk atkritumi.

 

Brother Industries Ltd (Apvienotā Karaliste) atzīmē desmit gadu jubileju, kopš Eiropas atkritumu poligonos nenonāk atkritumi. Tirgus līderis kļūst par ilgtspējīgas ražošanas līderi, jo kopš 2013. gada no Velsas pārstrādes rūpnīcas atkritumu poligonos nav nogādāti atkritumi.

Sasniegumam pievienojas arī māsas uzņēmums Brother Industries s.r.o  (Slovākija), kas arī īsteno vides politiku, kas paredz, ka atkritumu poligonos netiek nogādāti atkritumi. Tas nozīmē, ka, Brother Eiropas pārstrādes programmas ietvaros, jau desmit gadus nekādi atkritumi nav nogādāti poligonos.

Tas nozīmē, ka poligonos nav nonākuši 35 miljoni tonera kasetņu1, kas atbilst aptuveni 17 500 tonnām atkritumu. Salīdzinājumam - katru gadu visā pasaulē poligonos tiek apglabāti 350 miljoni printeru kasetņu2, kuru apvalks sadalās pat 1000 gadu.

Nododot kasetnes otrreizējai pārstrādei, jūs varat novērst to nonākšanu izgāztuvēs, atkritumu poligonos un atkritumu sadedzināšanas punktos.

Apņēmības pilni, neradīt atkritumus

Brother Industries Ltd var lepoties ar vienu no vissenākajām pārstrādes programmām Eiropā, kas jau gandrīz 20 gadus vāc izlietotās tonera kasetnes. Kopš pirmssākumiem, šī programma ir tikai augusi.

No pirmās pārstrādes ražotnes atvēršanas 2008. gadā līdz oglekļa neitrālas darbības sertifikāta saņemšanai Eiropas ražotnēs - ir bijis garš ceļš.

Abas rūpnīcas tagad darbojas, izmantojot atjaunojamo zaļo enerģiju, ko nodrošina saules paneļi un zemes apkures sistēmas2 - komanda ir ļoti smagi strādājusi, lai to panāktu.

Kā Brother Industries Ltd darbojas, lai neradītu atkritumus?

Pārstrāde ar Brother Industries Ltd ir vienkārša, ātra un pilnīgi bezmaksas. Klienti vienkārši nosūta oriģinālās Brother tukšās tonera vai tintes kasetnes atpakaļ, izmantojot kādu no apstiprinātajām atgriešanas metodēm, un Brother paveic visu pārējo.

Kad tonera kasetne tiek nosūtīta atpakaļ Brother, tā iziet inovatīvu 150 posmu atjaunošanas procesu, lai nodrošinātu, ka katra kasetne ir tikpat laba kā jauna. Katra detaļa, ko nevar atkārtoti izmantot bojājumu vai nolietojuma dēļ, tiek 100% pārstrādāta.

Izjaucot lietoto tonera kasetni, nomainot visas nolietotās detaļas, iztīrot un atkal saliekot Brother var atkārtoti izgatavot 86% no atgrieztajām tonera kasetnēm, veicot stingras pārbaudes, lai nosūtītu tās atpakaļ klientiem tieši tādā pašā kvalitātē kā jaunas. Šādi rīkojoties, pagājušajā gadā Brother ietaupīja aptuveni 4500 tonnu CO2, kas ir līdzvērtīgi gandrīz 1000 automašīnu noņemšanai no autoceļiem.

Ko Brother Industries Ltd saka par savu "Zero Waste" darbību?

Brother pārstāvis Džulians Kūpers (Julian Cooper) saka:

"Mēs saprotam, ka mūsu klientiem ir svarīga ilgtspēja, tāpēc esam tik lepni par šo desmit gadu jubileju, kad, mūsu darbības rezultātā, Eiropā atkritumu poligonos nav nonākuši atkritumi.

Kā ilgtspējīgs ražotājs Brother cenšas līdz minimumam samazināt savu ietekmi uz vidi, un tas vienmēr ir bijis mūsu darbības pamatā un tas, kas padara mūs īpašus.

Sākot ar ilgmūžīgu un izturīgu produktu izstrādi un beidzot ar ētisku 100% Brother oriģinālo tintes un tonera kasetņu pārstrādi vai atkārtotu izgatavošanu, mēs esam apņēmušies panākt, lai poligonos nenonāktu atkritumi, kā arī sniegt savu ieguldījumu ilgtspējīgākai un oglekļa ziņā neitrālai nākotnei."

Arī jūs varat dot savu ieguldījumu vides aizsardzībā, atgriežot savas izlietotās oriģinālās Brother tonera un tintes kasetnes. Tās tiks atjaunotas vai pārstrādātas, lai nodrošinātu, ka Brother izejmateriāli nenonāk poligonos visā Eiropā.

 

1. Līdz šim Brother ir atjaunojis 37,58 miljonus tonera kasetņu visā Eiropā.

2. Zemes siltumsūkņa apkures sistēma darbojas tikai uzņēmumā Brother Industries Slovakia 

 

Par Brother

Vairāk nekā 100 inovācijām bagātu gadu laikā Brother ir kļuvis par tādu globālu biznesa risinājumu sniedzēju, kāds tas ir šodien. Uzņēmums, kas 1908. gadā Japānā tika dibināts kā Yasui Sewing Machines Co un vēlāk pārdēvēts par Brother, tagad darbojas vairāk nekā 40 valstīs visā pasaulē. Brother ir nepārtraukti pielāgojies, lai attīstītos pastāvīgi mainīgajā tirgū. Sākot ar pārvaldītiem drukas pakalpojumiem un beidzot ar printeriem, skeneriem un marķēšanas ierīcēm. Brother produkti un pakalpojumi ir izstrādāti, lai palielinātu efektivitāti, sekmētu produktivitāti un veicinātu sadarbību darba vietā.